Thinktriple Tips

Meld je aan voor de maandelijkse ThinkTriple Tips en ontvang direct ‘De Kunst van het Zakelijk Verleiden’ met maar liefst 20 handige tips om meer rendement te halen uit je netwerk.

  Strategie ontwerpen?
  Jouw roadmap start hier!

  Je leest deze blog omdat je aan de slag wil met jouw bedrijfsstrategie. Voordat je start, wil ik je het volgende meegeven.

  Als je aan de slag gaat, dan is structuur, volgorde en consistentie van belang bij het ontwerpen van jouw unieke bedrijfsstrategie. Bij ThinkTriple volgen we de roadmap zoals in de onderstaande visual is weergegeven. Ongeacht of je zelf aan de slag gaat met behulp van de blogs en/of het werkboek, je een training volgt of een persoonlijk traject wilt starten. Dit blijkt in de praktijk een hele effectieve werkwijze.

   

  De roadmap voor jouw unieke strategie

  De roadmap spreekt in feite voor zich. Tien logisch geordende stappen voor jouw unieke strategie. In het werkboek wordt elke stap toegelicht en word je met de juiste vragen op het juiste spoort gezet. In de begeleidende blogs lees je de essentie van elke stap. Belangrijk is te beseffen dat jij als ondernemer de hoofdpersoon bent in jouw strategie. In de blog ‘Strategie begint bij jezelf!’ licht ik dit uitgebreid toe.

  Als je de strategie opbouwt vanuit jouw persoonlijkheid, jouw kracht, jouw drijfveren en ambities, heb je de grootste slagingskans. Hoe unieker jouw persoonlijkheid in beeld wordt gebracht, hoe unieker en krachtiger jouw strategie kan worden neergezet.

  Samenvattend is dit de manier om te starten

  Maak zonder enige beperkingen gebruik van alles wat deze website te bieden heeft:

  • De roadmap geeft je in 10 logische stappen een beproefde structuur;
  • Het werkboek stelt je per stap de juiste vragen;
  • De begeleidende blogs verklappen de essentie van elke stap;
  • Als je de strategiescan invult, krijg je ook nog eens 3 tips;
  • En bovendien is dit helemaal kosteloos.

  Wil je dat ik je verder op weg help? Dan kan je natuurlijk altijd contact opnemen voor een strategische call, training of persoonlijk traject.

  Goed om te weten

  De ervaring leert dat als de eagerness groot is, je het liefst gelijk met de strategie aan de slag gaat. Ik adviseer echt om bij het begin te beginnen. Slimme geduldigheid door stap voor stap in de juiste volgorde te werken aan jouw strategie levert het beste resultaat op.

  Het opbouwen van een powerstrategie kost tijd. Neem die tijd ook. Het duurt even voordat de puntjes op de i staan, voordat alles op elkaar is afgestemd en ook consistent blijft. De keuzes die je maakt, bepalen je strategie. En in die strategie bepaal je niet alleen wat je gaat doen maar ook wat je niet gaan doen.

  Een strategie op papier hebben is één ding. Een strategie volgen en onderhouden vergt een actieve houding. Je moet flexibel kunnen reageren op veranderingen en/of onverwachte gebeurtenissen. Werk daarom volgens het ELOA-principe: Experimenteer, Leer, Optimaliseer, Accelereer.
  Strategie is dus eigenlijk een WERKwoord.

  Go for it!

  Ik wens je heel veel succes met het bouwen van jouw unieke bedrijfsstrategie.
  Jouw zakelijke ambities en persoonlijke dromen zijn een fantastische strategie waard!

  Your business, your dreams, your plans.
  Go for it!